ТзОВ ВТП “Всесмак” - гуртова торгівля маслами, спредами, сирами
Будьте уважними до Вашого здоров'я - купуйте якісне!
Головна - Щоб вибрати хороший сир – подивіться в першу чергу на його забарвлення!

Щоб вибрати хороший сир – подивіться в першу чергу на його забарвлення!

Сир – один з найчастіших гостей на нашому столі. Адже це і смачно, і корисно, і доступно. Не можна сказати, що увесь, що продається на прилавках супермаркетів твердий сир – неякісний. Принаймні, рослинний жир в їх складі хоч і зустрічається, але не так часто, як, наприклад, в молоці.

Головні чинники, від яких залежить якість сиру – сировина, яка використовується для його виготовлення і термін його дозрівання. Сир виготовляють частенько за дуже укороченою програмою. Якщо в Європі сир дозріває мінімум 2-3 місяці, максимум 1-2 роки, то у нас це 15-60 днів. Відповідно він не устигає, як слід, визріти, від чого, звичайно, якість сиру сильно страждає.

Що стосується сировини, то в “легких” сирах частина молочних жирів замінюється рослинними, які в принципі теж натуральні і не шкодитимуть. Але їх наявність негативно впливає на смак сиру і особлива на його користь для організму.

Щоб вибрати хороший сир – подивиться в першу чергу на його забарвлення. Воно має бути рівномірним по усій товщині сиру. Дірочки теж мають бути розподілені по усьому сиру рівномірно. Якщо в центрі розташовуються великі “дірочки”, а ближче до кірочки – більш мілкі – якість молока, з якого сир виготовлений, низька, а значить і показники якості сиру залишають бажати кращого. Форма дірочок залежить від сорту. У Російському це, наприклад, дрібні часті дірочки. Взагалі правильна форма дірочок свідчить про високу якість сиру.

Колір сиру – показник його жирності: чим вище жирність, тим насиченіший колір, і тим вище якість сиру. Проте дуже часто, на жаль, на колір впливають інші чинники, а саме, барвники. Тому неприродно жовтий сир, мабуть, купувати не варто. Звичайно, визначити це можна тільки інтуїтивно.

До речі, а занадто білий колір сиру може свідчити не лише про низьку жирність продукту, але і про надлишок в нім солі. Кірочка на сирі не повинна мати тріщин і нальоту. Їх наявність говорить про те, що сир перележав або зберігався довгий час в неправильних умовах. Природно смакові якості такого сиру будуть низькими, до того ж через тріщини можуть потрапити бактерії і сир почне псуватися зсередини.

Продукцiя


Партнери